Algemene tandheelkunde

Onder algemene tandheelkunde vallen alle behandelingen die de basis vormen voor een mooi en gezond gebit, zoals de halfjaarlijkse controle, gebitsreiniging en mondhygiëne, maar ook het vullen van gaatjes (cariës).

Periodieke controle

Graag zien we u ieder half jaar voor een periodieke controle. Tijdens dit bezoek controleert de tandarts uw gebit en de conditie van uw tandvlees. Uw gebit wordt professioneel gereinigd, tandplak en tandsteen worden verwijderd. Ook zal de tandarts beoordelen of er nieuwe röntgenfoto's moeten worden gemaakt.

Mondhygiëne

Een gezonde mond en een mooi gebit beginnen bij preventie. Om uw mond gezond te houden, is een goede mondhygiëne van belang. Alleen tandenpoetsen is vaak niet voldoende om alle tandplak te verwijderen. Breng daarom periodiek een bezoek aan één van onze mondhygiënisten of preventie-assistenten. Zij zullen uw gebit professioneel reinigen en aanslag, tandplak en tandsteen verwijderen. Ook geven ze u advies en instructies over hoe u uw gebit thuis het beste kunt verzorgen.

Gaatjes (cariës)

Gaatjes (cariës) en tandbederf behandelen we met vullingen. Een vulling is bedoeld om een aangetaste kies of tand te herstellen. De tandarts verwijdert eerst het aangetaste deel, vervolgens wordt de tandholte goed schoongemaakt en opgevuld met een vulling. Zo wordt verder tandbederf voorkomen en uw tand of kies hersteld. Bijna alle vullingen die wij vervaardigen zijn van composiet. Composiet is wit, tandkleurig vulmateriaal dat we lijmen aan de gezonde tandweefsels.

Tanderosie

We zien steeds meer schade aan het vaak gezonde gebit ontstaan als gevolg van erosie. Dit is het oplossen van tandmateriaal door overmatig gebruik van zure producten. Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen maar we kunnen deze defecten repareren met composiet of porselein.

Orthodontie

Naast tandheelkunde kunt u ook bij ons terecht voor orthodontie. We hebben twee tandartsen in huis die diverse orthodontische behandelingen uitvoeren en drie, speciaal daarvoor opgeleide, ortho-assistenten.

Nieuwe patiënten

Bent u nieuw in onze praktijk? Van harte welkom. Tijdens uw eerste afspraak, de intake, maakt u kennis met de tandarts en met de rest van het team. We nemen de tijd om kennis met elkaar te maken en aansluitend zullen we uw mondgezondheid onderzoeken. Aan de hand hiervan zullen we een individueel behandelplan met u opstellen.

Onze partner

Wij werken nauw samen met tandartsenpraktijk Centrum voor Tandheelkunde Gorinchem voor implantologie en endodontologie.