Orthodontie

In onze praktijk kunt u ook terecht voor orthodontische behandelingen. Een beugel beïnvloedt de groei van de onderkaak en/of de bovenkaak en reguleert op hetzelfde moment de stand van de tanden en kiezen in de kaak.

Soorten beugels

Er zijn verschillende soorten beugels die gebruikt worden, het type beugel verschilt per patiënt. We maken gebruik van vaste apparatuur, zoals een slotjesbeugel of brackets en van losse apparatuur, zoals een buitenboordbeugel of een blokbeugel. Wij werken ook met de onzichtbare beugels van Invisalign. Een beugel kan zowel bij kinderen als bij volwassenen worden aangemeten.

Onderzoek vooraf

Voordat een beugelbehandeling wordt gestart, vindt er een aantal onderzoeken plaats. We maken foto’s van de kaken en er wordt een modelanalyse en een röntgenanalyse gemaakt. Zo kunnen we tot een goed behandelplan komen. Het opgestelde plan wordt vervolgens met u besproken.

Behandeltijd

De behandeltijd is bij iedereen anders. De tijd dat u de beugel draagt hangt vooral af van de ernst van het probleem dat we aanpakken met de beugel. De tandarts kan u hier meer over vertellen. Nadat de beugel geplaatst is, vinden er maandelijks controles plaats.