Preventie

Wat is preventie?

Preventie staat de laatste jaren hoog op het lijstje bij tandartsen, ook in onze tandartspraktijk. Zo zien we u graag voor een controlebezoek. Deze halfjaarlijkse controle is er voor u. Door regelmatig uw gebit te laten controleren krijgen wij een structureel beeld van wat er in uw mond gebeurt. We geven voorlichting, informatie en preventie-advies.

Hoe gaat preventie in zijn werk?

Bij Tandartspraktijk De Watertoren werken ervaren preventie-assistenten. Zij geven voorlichting waar nodig en kunnen helpen bij aandachtspunten bij het tandenpoetsen en verdere mondverzorging.

Preventie voor kinderen

We hebben ervaring met het kindergebit en helpen kinderen op een prettige en kindvriendelijke manier naar een sterk en gezond gebit. Het kindergebit vertoont steeds vaker gaatjes op jonge leeftijd. Dat kan later voor tandvleesontstekingen zorgen. Met preventie verkleinen we de kans op gaatjes en tandvleesontstekingen en zorgen we dat het gebit gezond blijft.

Hoe kan ik zelf mijn gebit gezond houden?

Suiker speelt een grote rol bij preventie en om uw gebit gezond te houden. Niet alleen de suiker in snoep, maar ook verborgen suikers in fruit, koeken en drank kunnen voor gaatjes zorgen. Ga eens na welke suikers u op een dag gebruikt en welk eten of drinken u beter kunt laten staan of vervangen door iets met minder suiker. Kleine aanpassingen kunnen hierin al een groot verschil maken.

Voorkomen is beter dan genezen

Voor volwassenen en kinderen geldt: Poets in ieder geval twee keer per dag. Het voorkomt vervelende behandelingen en drempels of angsten tegenover de tandarts. Houdt een halfjaarlijkse controle aan en vraag eventueel om advies wanneer nodig. Denk bijvoorbeeld aan hoe u het beste kunt poetsen en met welke tandenborstel.